Du är hemma med din underbara vilding, idag är vädret bra och du tänker att en sväng på stan, lite glass och kolla in lekparken vore roligt. Berätta för HappyPappa-bot'en i Telegram när ni tänkte sätta fart och vart ni är på väg.  Verifierade medlemmar i närheten notifieras med ex "Magnus går till Surflekan i Gröningen klockan 10". De som vill hänga på bekräftar och era profiler presenteras för varandra. En temporär Telegram-grupp skapas för att synka ihop er -  "Superkul, vi ses vi 10-snåret" eller "Vi är lite sena, framme om 15 minuter". Den temporära gruppen för eventet stängs sedan  automatiskt. Ha så roligt!

Ingenting. Tjänsten finansieras med stöd av Visionsfonden Helsingborg Stad inför stadsmässan H22. Det blir en första test i Helsingborg. Om happypappa.se är en framgång, vilket vi alla hoppas, kan man tänka sig att vi öppnar upp i fler städer. Med tusentals medlemmar måste vi hitta ett sätt att finansiera drift och administration.  En möjlighet i det fallet är en medlemsavgift på 50 kronor eller liknande - alternativen är reklamfinansieringen eller sponsring och inget av de är speciellt tilltalande. Men än så länge ingen kostnad.

Säkerhet kring våra barn är fundamentet för att det här ska fungera. Plattformen för HappyPappa är Telegram, valt för att den inte spionerar på sina användare vilket Whatsapp och Facebook Messenger gör. Alla användarprofiler verifieras mot folkbokföringen med Freja eID - det går inte att vara anonym på HappyPappa. Att dyka upp på aktiviteter utan barn innebär avstägning direkt, så gör inte det. Inga undantag, ingen andra chans. 

De underbara medarbetarna på Freja eID förstod direkt varför verifiering var avgörande för att kunna ha den här tjänsten och var med från dag ett. Vi frågade även Finansiell ID-Teknik AB som tillhandahåller BankID om de var intresserade av att stötta mäns föräldraskap - svaret var nej.